Itin greitai pagaminama, skani tešla, tik negalima perdozuoti sodos. Aš naudojau žuvį virtą greitpuodyje - ji lieka su minkštais kauliukais, kurie labai skaniai pyrage jaučiasi. Bet tinka ir paprastai virta žuvis, tik jau geriau rinktis mažiau kaulėtą: jūros lydeką ar menkę. O daržoves galima naudoti vis kitokias, tiesiog tokias, kokių turime.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 gramų žuvies (virta su prieskoniais ir nukaulinta)
- 2 vienetai morkų
- 200 gramų moliūgų
- 200 gramų cukinijos
- 1 vienetas saldžiosios paprikos
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 vieneto porų
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 1 sauja žalumynų (smulkinti krapai, petražolės, bazilikai)
- 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
- 3 žiupsneliai laurų lapų
- 2 žiupsneliai čiobrelių
- 2 žiupsneliai mairūnų
- 2 žiupsneliai česnako milteliai
- 50 gramų sviesto (formai patepti)
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- Tešlai:
- 250 gramų kefyro
- 160 gramų kvietinių miltų (+ šiek tiek formai pabarstyti)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis sodos (nubrauktas)
- 1 žiupsnelis džiovintas rozmarinas
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morką, moliūgą, cukiniją, papriką, svogūną, pomidorą supjaustyti kubeliais. Porą - griežinėliais.
- Keptuvėje su aliejumi šiek tiek pakepinti morką ir moliūgą, tada suberti svogūną, papriką, cukiniją dar pakepti keletą minučių. Sudėti porą ir pomidorus. Pagardinti prieskoniais. Patroškinti viską ant nekaitrios ugnies apie 5-8 min, vis vartant ir stebint, kad neperkeptų.
- Daržoves, jau apkeptas, sumaišyti su išvirta žuvimi, žalumynais.
- Į kefyrą berti sodą ir palikti 5 min. Po to supilti kiek paplaktus kiaušinius, suberti miltus su trupučiu rozmarino, druskos ir išmaišyti.
- Pusę tešlos pilti į formą suteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudėti troškinį, paskirstant. Vėl užpilti skystokos tešlos.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.
REKLAMA