Žiediniai kopūstai 1—2 val. mirkomi pasūdytame vandenyje. Vėliau dedami į verdantį pasūdytą, parūgštintą bei pasaldintą vandenį ir apverdami. Išvirę kopūstai suskirstomi mažais žiedynėliais. Iš miltų, pieno, kiaušinių ir trupučio druskos užmaišoma tirštoka tešla. Kopūsto gūželės pasmeigiamos šakute, panardinamos į tešlą, dedamos į gerai įkaitintus riebalus ir iš visų pusių apkepamos. Baigiama kepti ant mažos ugnies. Tiekti tinka su kitomis virtomis ar keptomis daržovėmis bei bruknių uogiene. Skanaus.
Autorius: Tamara
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
šiek tiek acto
4/5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
800 gramų žiedinių kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žiediniai kopūstai 1—2 val. mirkomi pasūdytame vandenyje. Vėliau dedami į verdantį pasūdytą, parūgštintą bei pasaldintą vandenį ir apverdami. Išvirę kopūstai suskirstomi mažais žiedynėliais. Iš miltų, pieno, kiaušinių ir trupučio druskos užmaišoma tirštoka tešla. Kopūsto gūželės pasmeigiamos šakute, panardinamos į tešlą, dedamos į gerai įkaitintus riebalus ir iš visų pusių apkepamos. Baigiama kepti ant mažos ugnies. Tiekti tinka su kitomis virtomis ar keptomis daržovėmis bei bruknių uogiene. Skanaus.