Žiedinius kopūstus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 1 min. Tada sudėti į šaltą vandenį, palaikyti 2 min, sudėti į koštuvą ir nuvarvinti vandenį. Kapotus žalumynus (krapus, petražoles, baziliką) užpilti aliejumi, citrinos sultimis, grietine ir garstyčiomis, gerai išmaišyti. Žalumynų padažu užpilti žiedinius kopūstus.
Autorius: Vegetarė
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (dižono)
2/5 stiklinės alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 stiklinė žalumynų (smulkinti)
1 kilogramas žiedinių kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žiedinius kopūstus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 1 min. Tada sudėti į šaltą vandenį, palaikyti 2 min, sudėti į koštuvą ir nuvarvinti vandenį. Kapotus žalumynus (krapus, petražoles, baziliką) užpilti aliejumi, citrinos sultimis, grietine ir garstyčiomis, gerai išmaišyti. Žalumynų padažu užpilti žiedinius kopūstus.