REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite ir susmulkinkite žiedynais. Juos blanširuokite apie 5 min. parūgštintame verdančiame vandenyje: vienam litrui vandens ištirpinkite vieną gramą citrinos rūgšties. Blanširuotus žiedinius kopūstus tuoj pat atvėsinkite šaltame vandenyje. Juos sukraukite į švariai išplautus stiklainius. Į puodą sukraukite susmulkintus pomidorus, užvirkite ant silpnos ugnies, pakaitinkite ir pertrinkite per sietelį. Į pomidorų sultis suberkite druską ir cukrų, užvirkite ir šiomis sultimis užpilkite stiklainiuose esančius žiedinius kopūstus. Pasterizuokite 0,5 l talpos stiklainius-40 min., o 1 l stiklainius-50 min. Sandariai užsukite.
REKLAMA