Minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Geriausia, jeigu šie produktai bus vienodos temperatūros, todėl, jau iš vakaro, galite išimti sviestą iš šaldytuvo ir kartu su žemės riešutų sviestu palikti kambario temperatūroje.
Į išplaktą sviesto mišinį suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinukų ir taip pat suberkite į dubenį. Supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite visus produktus iki vienalytės masės.
Dubenį uždenkite maistine plėvele, įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 1 valandą. Tada formuokite triufelius: imkite po arbatinį šaukštelį masės ir tarp delnų suformuokite nedidelius apvalius kamuolėlius. Dėkite juos ant lėkštės ar padėklo (geriausia patiesti kepimo popieriumi) taip, kad nesiliestų. Padėkite į šaldytuvą.
Ruoškite šokoladinį glaistą. Šokoladą išlydykite garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje.
• Jei ruošiate garų vonelėje. Pasiruoškite garų vonelę: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens. Į šį dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, maišydami dubenėlyje esantį šokoladą. Puode užvirus vandeniui, ims kilti garai, kurie šildys ant jo esantį dubenėlį ir tuomet produktai ims tirpti. Kaitinkite, kol šokoladas ištirps ir iš karto išjunkite ugnį. Intensyviai maišykite šokoladą, kol gausite visiškai vientisą masę. Neperkaitinkite šokolado ir neleiskite jam užvirti.
• Jei ruošiate mikrobangų krosnelėje. Gabalėliais sulaužykite ir į dubenėlį sudėkite pienišką šokoladą. Kaitinkite jį mikrobangų krosnelėje, nuolat išimdami ir pamaišydami. Kai tik matote, jog šokoladas beveik visiškai ištirpo, intensyviai išmaišykite masę, kol taps vientisa. Šokolado neperkaitinkite ir neleiskite jam užvirti.
Išimkite triufelius iš šaldytuvo. Imkite po vieną triufelį šaukštu, pasmeikite jį šakute ar mediniu iešmeliu. Įmerkite į tirpintą šokoladą ir sukite taip, kad triufelis tolygiu sluoksniu pasidengtų iš visų pusių. Tuomet atsargiai perdėkite ant lėkštės ar padėklo ir vėl dėkite į šaldytuvą, kol paruošite juodojo šokolado glaistą.
Juodąjį šokoladą taip pat ištirpinkite „garų vonelėje“ ar mikrobangų krosnelėje. Paruoštą šokoladą supilkite į konditerinį maišelį su itin plonu (apvaliu) antgaliu ir dekoruokite triufelius. Jei neturite konditerinio maišelio, šokoladą supilkite į paprastą maišelį ir vieną jo kamputį nukirpkite (taip pasigaminsite tą patį „naminį“ konditerinį maišelį). Svarbu tik tai, kad nenukirptumėte maišelio kampo per plačiai, nes tokiu atveju šokoladas bėgs per didele srove ir bus sunku gražiai dekoruoti triufelius. Paruoštus triufelius dėkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai sustings. Laikykite šaldytuve iki patiekimo, kadangi kambario temperatūroje triufeliai gana greitai suminkštėja.
Dalį triufelių galite glaistyti pienišku šokoladu ir dekoruoti juoduoju šokoladu, o kitą dalį – atvirkščiai. Pagal tai apskaičiuokite, kiek reikės skirtingų rūšių šokolado.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
500 gramų cukraus pudros
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
250 gramų sausainių
100 gramų juodojo šokolado (glaistui)
600 gramų pieniško šokolado (glaistui)
100 gramų sviesto (minkštas, 82 proc.)
350 gramų sviesto (žemės riešutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Geriausia, jeigu šie produktai bus vienodos temperatūros, todėl, jau iš vakaro, galite išimti sviestą iš šaldytuvo ir kartu su žemės riešutų sviestu palikti kambario temperatūroje.
Į išplaktą sviesto mišinį suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinukų ir taip pat suberkite į dubenį. Supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite visus produktus iki vienalytės masės.
Dubenį uždenkite maistine plėvele, įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 1 valandą. Tada formuokite triufelius: imkite po arbatinį šaukštelį masės ir tarp delnų suformuokite nedidelius apvalius kamuolėlius. Dėkite juos ant lėkštės ar padėklo (geriausia patiesti kepimo popieriumi) taip, kad nesiliestų. Padėkite į šaldytuvą.
Ruoškite šokoladinį glaistą. Šokoladą išlydykite garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje.
• Jei ruošiate garų vonelėje. Pasiruoškite garų vonelę: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens. Į šį dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, maišydami dubenėlyje esantį šokoladą. Puode užvirus vandeniui, ims kilti garai, kurie šildys ant jo esantį dubenėlį ir tuomet produktai ims tirpti. Kaitinkite, kol šokoladas ištirps ir iš karto išjunkite ugnį. Intensyviai maišykite šokoladą, kol gausite visiškai vientisą masę. Neperkaitinkite šokolado ir neleiskite jam užvirti.
• Jei ruošiate mikrobangų krosnelėje. Gabalėliais sulaužykite ir į dubenėlį sudėkite pienišką šokoladą. Kaitinkite jį mikrobangų krosnelėje, nuolat išimdami ir pamaišydami. Kai tik matote, jog šokoladas beveik visiškai ištirpo, intensyviai išmaišykite masę, kol taps vientisa. Šokolado neperkaitinkite ir neleiskite jam užvirti.
Išimkite triufelius iš šaldytuvo. Imkite po vieną triufelį šaukštu, pasmeikite jį šakute ar mediniu iešmeliu. Įmerkite į tirpintą šokoladą ir sukite taip, kad triufelis tolygiu sluoksniu pasidengtų iš visų pusių. Tuomet atsargiai perdėkite ant lėkštės ar padėklo ir vėl dėkite į šaldytuvą, kol paruošite juodojo šokolado glaistą.
Juodąjį šokoladą taip pat ištirpinkite „garų vonelėje“ ar mikrobangų krosnelėje. Paruoštą šokoladą supilkite į konditerinį maišelį su itin plonu (apvaliu) antgaliu ir dekoruokite triufelius. Jei neturite konditerinio maišelio, šokoladą supilkite į paprastą maišelį ir vieną jo kamputį nukirpkite (taip pasigaminsite tą patį „naminį“ konditerinį maišelį). Svarbu tik tai, kad nenukirptumėte maišelio kampo per plačiai, nes tokiu atveju šokoladas bėgs per didele srove ir bus sunku gražiai dekoruoti triufelius. Paruoštus triufelius dėkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai sustings. Laikykite šaldytuve iki patiekimo, kadangi kambario temperatūroje triufeliai gana greitai suminkštėja.
Dalį triufelių galite glaistyti pienišku šokoladu ir dekoruoti juoduoju šokoladu, o kitą dalį – atvirkščiai. Pagal tai apskaičiuokite, kiek reikės skirtingų rūšių šokolado.