2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (ar aliejus)
1 vienetas kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite bulves ir jas atšaldykite. Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite. Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos. Valgykite su sviestu arba grietine. Skanaus!
Autorius: Aura
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių (virtos)
šiek tiek juodųjų pipirų
200 gramų kiaulienos kumpio (ar kita mėsa, virta)
2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (ar aliejus)
1 vienetas kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite bulves ir jas atšaldykite. Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite. Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos. Valgykite su sviestu arba grietine. Skanaus!