Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite, kad išbrinktų (1 valandai). Į grietinėlę įmaišykite cukrų (plakite mikseriu, kad neliktų cukraus granulių; cukraus dėjau 2 šaukštus). Į vyšnių sultis (tinka ir kompotas) taip pat įmaišykite cukraus (dėjau 3 šaukštus). Ant mažo kaitrumo ugnies ištirpinau pusę želatinos (tik neleiskite užvirti ir visą laiką maišykite). Kai šiek tiek pravės, bet nepradės dar stingti, įmaišykite į grietinėlę. Grietinėlę supilkite į taures, paverskite ir palikite, šaldytuve, kad sustingtų (p.s. versti taurės nereikia, tačiau gražesne forma sustingsta desertas). Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas. Po to tą patį pakartokite su vyšnių sultimis: ištirpinkite želatiną, įmaišykite ir supilkite į taures. Dėkite į šaldytuvą dar 3-4 valandoms. Galima improvizuoti: dėti vaisių, keisti sultis ir pan. Skanaus!!!
Autorius: Rūta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
300 mililitrų grietinėlės (10-15 proc.)
20 gramų želatinos
300 mililitrų sulčių (vyšnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite, kad išbrinktų (1 valandai). Į grietinėlę įmaišykite cukrų (plakite mikseriu, kad neliktų cukraus granulių; cukraus dėjau 2 šaukštus). Į vyšnių sultis (tinka ir kompotas) taip pat įmaišykite cukraus (dėjau 3 šaukštus). Ant mažo kaitrumo ugnies ištirpinau pusę želatinos (tik neleiskite užvirti ir visą laiką maišykite). Kai šiek tiek pravės, bet nepradės dar stingti, įmaišykite į grietinėlę. Grietinėlę supilkite į taures, paverskite ir palikite, šaldytuve, kad sustingtų (p.s. versti taurės nereikia, tačiau gražesne forma sustingsta desertas). Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas. Po to tą patį pakartokite su vyšnių sultimis: ištirpinkite želatiną, įmaišykite ir supilkite į taures. Dėkite į šaldytuvą dar 3-4 valandoms. Galima improvizuoti: dėti vaisių, keisti sultis ir pan. Skanaus!!!