INGREDIENTAI:
- 2 česnakų
- 1 valgomasis šaukštas imbierų (maltas)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 4 vienetai obuolių
- 30 gramų svogūnų (laiškai)
- 1 vienetas žąsienos
- 1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vieną obuolį nulupti, išpjauti viduriuką, sutrinti ir sumaišyti su sojos padažu, vynu, supjaustytais svogūnų laiškais, susmulkintu česnaku, maltu imbieru ir druska. Gauta tyre ištrinti žąsį ir 2 valandas pamarinuoti.
Nuskusti likusius obuolius, išimti viduriukus.
Vieną obuolį supjaustyti riekutėmis, išdėlioti aliejumi išteptoje kepimo formoje, ant viršaus nugarėle į apačią paguldyti žąsį, į vidų įdėti du nesmulkintus obuolius.
Kepti orkaitėje 1,5 valandos, vis palaistant išsiskyrusiomis sultimis.
Iškepusią žąsį supjaustyti porcijomis, išdėlioti lėkštėse su keptais obuoliais, pabarstyti susmulkintais žalumynais.
REKLAMA