• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 1 valgomasis šaukštas imbierų (maltas)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 4 vienetai obuolių
  • 30 gramų svogūnų (laiškai)
  • 1 vienetas žąsienos
  • 1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vieną obuolį nulupti, išpjauti viduriuką, sutrinti ir sumaišyti su sojos padažu, vynu, supjaustytais svogūnų laiškais, susmulkintu česnaku, maltu imbieru ir druska. Gauta tyre ištrinti žąsį ir 2 valandas pamarinuoti.
    Nuskusti likusius obuolius, išimti viduriukus.
    Vieną obuolį supjaustyti riekutėmis, išdėlioti aliejumi išteptoje kepimo formoje, ant viršaus nugarėle į apačią paguldyti žąsį, į vidų įdėti du nesmulkintus obuolius.
    Kepti orkaitėje 1,5 valandos, vis palaistant išsiskyrusiomis sultimis.
    Iškepusią žąsį supjaustyti porcijomis, išdėlioti lėkštėse su keptais obuoliais, pabarstyti susmulkintais žalumynais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų