Prieskoniai kiekvienam stiklainiui 750 ml: 40 ml aliejaus, 2-3 kartieji pipirai, 2 kvapnieji pipirai, 2 gvazdikėliai, lauro lapelis.
Pomidorus, svogūnus, morkas ir paprikas supjaustyti norimais kubeliais ir pasūdytame vandenyje apvirti apie 10 min. Daržovės sukrėsti į kiaurasamtį, pasūdyti ir palaikyti apie pusvalandį ant didesnio puodo, kad į puodą nubėgtų skystis. Konservuotus žirnelius be užpilo sumaišyti su daržovėmis, ir užpilti actu sumaišytu su gautu skysčiu. Dar kartą gerai išmaišyti. Į marinavimui paruoštą, iškaitintą stiklainį įpilti pakaitintą aliejų, sudėti prieskonius ir daržovės, uždengi ir pasterizuoti - 30 min. Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 kilogramas morkų
1 kilogramas paprikų
3 kilogramai pomidorų pastos (žali)
1 kilogramas svogūnų
250 mililitrų acto
650 gramų konservuotų žirnelių
3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prieskoniai kiekvienam stiklainiui 750 ml: 40 ml aliejaus, 2-3 kartieji pipirai, 2 kvapnieji pipirai, 2 gvazdikėliai, lauro lapelis.
Pomidorus, svogūnus, morkas ir paprikas supjaustyti norimais kubeliais ir pasūdytame vandenyje apvirti apie 10 min. Daržovės sukrėsti į kiaurasamtį, pasūdyti ir palaikyti apie pusvalandį ant didesnio puodo, kad į puodą nubėgtų skystis. Konservuotus žirnelius be užpilo sumaišyti su daržovėmis, ir užpilti actu sumaišytu su gautu skysčiu. Dar kartą gerai išmaišyti. Į marinavimui paruoštą, iškaitintą stiklainį įpilti pakaitintą aliejų, sudėti prieskonius ir daržovės, uždengi ir pasterizuoti - 30 min. Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.