Pyragas gaminamas kaip ir braškių pyragas, tik su vyšniomis be kauliukų. Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu). Tuomet suberkite miltus ir vėl išplakite. Tešla gausis skystoka. Atsidėkite 1/3 skystos tešlos vėlesniam naudojimui, o į likusius 2/3 tešlos pridėkite miltų, kad galima būtų iškočioti rankomis. Iš jos padarykite du padus, vieną mažesnį, skirtą juostelėms ant pyrago viršaus, kitą - didesnį, pyrago dugnui. Užlenkite pado kraštus, kad jis gautųsi lėkštės formos ir dėkite į indą, skirtą pyragui kepti. Į jį sudėkite vyšnias ir užpilkite skysta tešla. Vėl dėkite vyšnių arba šiek tiek vyšnių uogienės. Ant pyrago viršaus dėkite supjaustyto pado juosteles. Kepkite 160 - 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 minučių, priklausomai nuo pyrago didumo. Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir kitais skanėstais. Skanaus.
Autorius: Rimgailė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
150 gramų cukraus
šiek tiek vyšnių (be kauliukų)
5 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyragas gaminamas kaip ir braškių pyragas, tik su vyšniomis be kauliukų. Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu). Tuomet suberkite miltus ir vėl išplakite. Tešla gausis skystoka. Atsidėkite 1/3 skystos tešlos vėlesniam naudojimui, o į likusius 2/3 tešlos pridėkite miltų, kad galima būtų iškočioti rankomis. Iš jos padarykite du padus, vieną mažesnį, skirtą juostelėms ant pyrago viršaus, kitą - didesnį, pyrago dugnui. Užlenkite pado kraštus, kad jis gautųsi lėkštės formos ir dėkite į indą, skirtą pyragui kepti. Į jį sudėkite vyšnias ir užpilkite skysta tešla. Vėl dėkite vyšnių arba šiek tiek vyšnių uogienės. Ant pyrago viršaus dėkite supjaustyto pado juosteles. Kepkite 160 - 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 minučių, priklausomai nuo pyrago didumo. Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir kitais skanėstais. Skanaus.