Į 3-jų litrų stiklainį suberti vyšnias, gvazdikėlius, vanilę, gabalėlį cinamono lazdelės, maltą muskatą ir vyšnių lapus. Visą tai užberti cukrumi ir pastatyti į tamsią vietą dviems savaitėms. Po dviejų savaičių įpilti degtinę, uždaryti indą sandariai ir palikti nusistovėti 5-6 sav. Po to stiklainio turinį perkošti, uogas išspausti,jų sultis supilti atgal į indą, gerai prafiltruoti ir išpilstyti į butelius.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono (lazdelė)
1 kilogramas cukraus
3 vienetai gvazdikėlių
šiek tiek muskato (maltas)
6 gramai vanilės
2 kilogramai vyšnių (be kauliukų)
6 vienetai vyšnių (lapai)
3 stiklinės degtinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į 3-jų litrų stiklainį suberti vyšnias, gvazdikėlius, vanilę, gabalėlį cinamono lazdelės, maltą muskatą ir vyšnių lapus. Visą tai užberti cukrumi ir pastatyti į tamsią vietą dviems savaitėms. Po dviejų savaičių įpilti degtinę, uždaryti indą sandariai ir palikti nusistovėti 5-6 sav. Po to stiklainio turinį perkošti, uogas išspausti,jų sultis supilti atgal į indą, gerai prafiltruoti ir išpilstyti į butelius.