PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlai skirtus miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti skylutę vandeniui. Pilant vandenį tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir mažiausiai valandą laikyti šaldytuve.
- Paskui tešlą dar kartą stipriai išminkyti ir suformuoti rutulį. Ant stalo patiesti didelį rankšluostį ir pabarstyti miltais. Pirmiausia rankomis tešlą ištempti ore, paskui dėti ant rankšluosčio. Abi rankas pakišti po tešla ir tempti į visas puses, kol tešla pasidarys kiek galima plonesnė. Tešla neturi įplyšti.
- Įdarui skirtus obuolius perpjauti pusiau, nulupti ir išimti sėklalizdžius. Braškes nuplauti ir perpjauti pusiau.
- Orkaitę įkaitinti iki 200˚C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukraus pudra išplakti iki purios masės. Suberti miltus, cinamono miltelius, trintą citrinos žievelę. Baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi. Atsargiai įmaišyti į paruoštą masę.
- Sviestą išlydyti. Juo aptepti tešlą. Kraštų netepti. Ant tešlos paskirstyti įdarą, uždėti obuolių bei braškių ir susukti vyniotinį. Jį į riebalais išteptą skardą dėti „siūle“ žemyn ir gausiai aptepti lydytu sviestu.
- Kepti 35 min. Kepantį vyniotinį kartkartėmis aptepti lydytu sviestu.
- Supjaustyti gabalėliais. Pabarstyti cukraus pudra.