• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 8 česnakų
  • 1.5 valgomojo šaukšto krakmolo (kukurūzų)
  • 2 vienetai morkų (vidutinės)
  • 1 vienetas paprikų (raudona, saldi, didelė)
  • 1 arbatinis šaukštelis rozmarino (džiovinti)
  • 1 vienetas svogūnų (didelis)
  • 5 vienetai svogūnų (laiškai)
  • 8 vienetai vištiena (šlaunelės)
  • 1 vienetas kiaušinių (voliojimui)
  • šiek tiek kvietinių miltų (voliojimui)
  • 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (tirštas, sūrus)
  • 5 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų
  • 2 vienetai čili pipirų (vidutinės)
  • 9 vienetai grybų (gali būti pievagrybiai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuimti mėsą nuo kaulų, mėsą supjaustyti maždaug 2x2 cm gabaliukais. 2 skilteles česnako sutrėkšti ir susmulkinti, 1 raudoną pipirą susmulkinti išėmus sėklas (kitaip bus aštru).
    Viską sudėti į dubenį išspausti citriną ir gerai sumaišyti. Pastatyti marinuotis apie 2 val.

    Jei grybus naudojam kinietiškus džiovintus, juos reikia išmirkyti vandeny. Taip pat reik krakmolą ištirpinti vandeny.
    Visus ingredientus reikėtų iš anksto susmulkinti, kad galima būtų greit dėti į keptuvę.

    Marinuotą vištieną mirkom plaktam kiaušinyje ir voliojam miltuose. Dedam į gerai įkaitintą keptuvę, kepam kol apskrus tešla. Atitedam į šalį.

    Gilioj keptuvėj arba wok`e ant vidutinės ugnies įkaitinam aliejų ir dedam morkas, kepinam, kol suminkštės. Tada svogūną, kol pagels. Toliau svogūnų laiškai, grybai, česnakai, aitrieji pipirai paeiliui. Dedam krakmolą. Viską kepinam pamaišydami apie 5 min. Padidinam ugnį sudedam vištienos gabaliukus, papriką, apibarstom pipirais ir apšlakstom sojų padažu, supilam marinatą, būtinai uždengiam keptuvę. Kaitinam 8-10min, galima pamaišyti, bet geriau sukrėsti nenukeliant dangčio, kad neišeitų garai. Sumažinam ugnį, suberiam rozmariną, pamaišant troškinam, kol masė sutirštės dar 7-10min.

    Pateikti karštą su garuose paruoštais ryžiais.

Autorius: vladas

INGREDIENTAI:

  • 8 česnakų
  • 1.5 valgomojo šaukšto krakmolo (kukurūzų)
  • 2 vienetai morkų (vidutinės)
  • 1 vienetas paprikų (raudona, saldi, didelė)
  • 1 arbatinis šaukštelis rozmarino (džiovinti)
  • 1 vienetas svogūnų (didelis)
  • 5 vienetai svogūnų (laiškai)
  • 8 vienetai vištiena (šlaunelės)
  • 1 vienetas kiaušinių (voliojimui)
  • šiek tiek kvietinių miltų (voliojimui)
  • 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (tirštas, sūrus)
  • 5 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų
  • 2 vienetai čili pipirų (vidutinės)
  • 9 vienetai grybų (gali būti pievagrybiai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuimti mėsą nuo kaulų, mėsą supjaustyti maždaug 2x2 cm gabaliukais. 2 skilteles česnako sutrėkšti ir susmulkinti, 1 raudoną pipirą susmulkinti išėmus sėklas (kitaip bus aštru).
    Viską sudėti į dubenį išspausti citriną ir gerai sumaišyti. Pastatyti marinuotis apie 2 val.

    Jei grybus naudojam kinietiškus džiovintus, juos reikia išmirkyti vandeny. Taip pat reik krakmolą ištirpinti vandeny.
    Visus ingredientus reikėtų iš anksto susmulkinti, kad galima būtų greit dėti į keptuvę.

    Marinuotą vištieną mirkom plaktam kiaušinyje ir voliojam miltuose. Dedam į gerai įkaitintą keptuvę, kepam kol apskrus tešla. Atitedam į šalį.

    Gilioj keptuvėj arba wok`e ant vidutinės ugnies įkaitinam aliejų ir dedam morkas, kepinam, kol suminkštės. Tada svogūną, kol pagels. Toliau svogūnų laiškai, grybai, česnakai, aitrieji pipirai paeiliui. Dedam krakmolą. Viską kepinam pamaišydami apie 5 min. Padidinam ugnį sudedam vištienos gabaliukus, papriką, apibarstom pipirais ir apšlakstom sojų padažu, supilam marinatą, būtinai uždengiam keptuvę. Kaitinam 8-10min, galima pamaišyti, bet geriau sukrėsti nenukeliant dangčio, kad neišeitų garai. Sumažinam ugnį, suberiam rozmariną, pamaišant troškinam, kol masė sutirštės dar 7-10min.

    Pateikti karštą su garuose paruoštais ryžiais.

Autorius: vladas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų