• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas kmynų
  • šiek tiek muskato (Tarkuotas)
  • 2 stiklinės slyvų (džiovintos, be kauliukų)
  • 1 vienetas vištiena
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištą išdarinėti ir išimti kaulus. Mėsą išlyginti, išmušti, pabars­tyti citrinos rūgšties, kmynų, druskos, tarkuoto muskato riešuto mi­šiniu.
    Slyvas gerai išmirkyti, supjaustyti šiaudeliais, sumaišyti su ge­rai išplaktu kiaušiniu, sudėti ant mėsos, suvynioti vyniotinį, stip­riai suspausti, surišti, dėti į skardą, viršą aptepti sviestu, įpilti tru­putį vandens ir kepti orkaitėje apie 1—1,5 val. retkarčiais palaistant.
    Iškepusį vyniotinį truputį paslėgti ir atšaldyti. Vietoj slyvų ga­lima dėti razinas, džiovintų obuolių skilteles bei šviežių obuolių skilteles, pakepintas svieste.
    Prieš tiekiant nuo vyniotinio nuimami siūlai, vyniotinis pjausto­mas griežinėliais, puošiamas žalumynais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų