INGREDIENTAI:
- 1 vienetas bulvių
- 3 česnakų
- 1 vienetas morkų
- 2 valgomieji šaukštai petražolių (susmulkintos)
- 1 pomidorų pastos
- 1 stiklinė ryžių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas vištiena
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2.5 litro vandens
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūną susmulkinti, morką ir bulvę supjaustyti kubeliais, nulupti pomidorą ir supjaustyti gabaliukais, česnaką sutrinti.
Vištos gabaliukus įtrinti česnaku ir druska. Likusį česnaką pakepinti aliejuje, kol pagels, sudėti vištieną ir vartant apkepti.
Vištieną sudėti į katilą, pridėti morką, bulvę, pomidorą, petražoles, užpilti 1 litrą vandens, uždengti dangčiu, pakaitinti, kol užvirs. Sudėti ryžius, įpilti dar 1,5 litro vandens. Virti, kol ryžiai išvirs.
Išpilsčius sriubą, vištieną galima paduoti ir atskirai.
REKLAMA