Vištos krūtinėlės file nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kubeliais. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldiklį, palaikyti ten 30 min. Česnaką, vištieną, petražoles, kiaušinį ir 100 ml grietinėlės sudėti į indą ir suplakti elektriniu smulkintuvu. 150 ml grietinėlės išplakti ir atsargiai sumaišyti su vištiena. Įdėti druską ir pipirus, masę išmaišyti ir sudėti i formeles išteptas sviestu. Formeles sustatyti į gilią kepimo skardą, į ją pripilti karšto vandens, uždengti folija ir kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30 min. Putėsiai gaunasi labai sultingi ir purūs, patiekti su mėgstamomis daržovėmis.
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
250 gramų vištos filė
1 kiaušinių
250 gramų grietinėlės (35 proc.)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištos krūtinėlės file nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kubeliais. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldiklį, palaikyti ten 30 min. Česnaką, vištieną, petražoles, kiaušinį ir 100 ml grietinėlės sudėti į indą ir suplakti elektriniu smulkintuvu. 150 ml grietinėlės išplakti ir atsargiai sumaišyti su vištiena. Įdėti druską ir pipirus, masę išmaišyti ir sudėti i formeles išteptas sviestu. Formeles sustatyti į gilią kepimo skardą, į ją pripilti karšto vandens, uždengti folija ir kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30 min. Putėsiai gaunasi labai sultingi ir purūs, patiekti su mėgstamomis daržovėmis.