INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 600 gramų pomidorų pastos
- 3 vienetai svogūnų
- 1 vienetas vištiena (riebi)
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 1 sauja žalumynų (petražolės, bazilikas, kalendros lapeliai (kinza))
- 300 gramų sparaginių pupelių (ankštys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną supjaustyti porcijomis, užpilti vandens tiek, kad būtų apsemta, užvirinti, nugriebti putas. Pusiau išvirti.
Šparaginių pupelų ankštis supjaustyti gabalais, išvirti pasūdytame vandenyje.
Svogūnus smulkiai supjaustyti, 2-3 minutes pakepinti svieste.
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę, supjaustyti skiltelėmis, sudėti į apkepusius svogūnus ir dar 1 minutę pakepinti.
Į katilą su pusiau išvirusia vištiena sudėti paruoštas daržoves, supjaustytus žalumynus, pipirus, druską ir virti ant vidutinės ugnies, kol išvirs vištiena.
REKLAMA