INGREDIENTAI:
- 1 sauja krapų (smulkinti)
- 3 vienetai morkų
- 1 sauja svogūnų (laiškai, smulkinti)
- 900 gramų vištienos blauzdelių
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai vandens
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 litrai sultinio (vištienos)
- 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Plačiadugnėje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir lengvai iš abiejų pusių apkepinkite vištieną. Sudėkite į lėkštę.
Keptuvėje 1 minutę pakepinkite susmulkintus svogūnų laiškus, suberkite krapus, įpilkite citrinos sultis, tuomet vėl sudėkite vištieną ir pagardinkite druska bei pipirais.
Ant blauzdelių sudėkite morkas, pilkite sultinį, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 40 min.
Kiaurasamčiu išgriebkite morkas ir blauzdeles, sudėkite į lėkštę.
Tuomet ištirpinkite miltus dviejuose valg. š. vandens ir maišydami supilkite į keptuvę su sultiniu. Pakaitinkite maišydami ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės. Užpilkite padažą ant morkų ir vištienos.
Skanaus :)
Autorius: odeta-receptai.blogspot.com