Supjaustome dideliais gabalais vištienos filė. Pabarstome vištieną kario ir trupučiu vištienos prieskoniais ir įtriname sugrūstu česnaku. Laikome apie 3-4 val. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus, įdedame vištieną. Kepame ant mažos ugnies kol apskrus abi pusės. Voveraites nuplauname ir dedame į keptuvę su įkaitusiu sviestu. Apkepus voveraitėms, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, viską pagardiname pipirais druska ir krapais, prieš baigiant kepti sukrečiame grietinę, kepame 2 min. Patiekiama su virtomis bulvėmis arba ryžiais, bei šviežiomis daržovėmis.
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
2 vienetai česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
1 vienetas svogūnų
600 gramų vištos filė
150 gramų voveraičių
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
3 valgomieji šaukštai sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (vištienos)
šiek tiek kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustome dideliais gabalais vištienos filė. Pabarstome vištieną kario ir trupučiu vištienos prieskoniais ir įtriname sugrūstu česnaku. Laikome apie 3-4 val. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus, įdedame vištieną. Kepame ant mažos ugnies kol apskrus abi pusės. Voveraites nuplauname ir dedame į keptuvę su įkaitusiu sviestu. Apkepus voveraitėms, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, viską pagardiname pipirais druska ir krapais, prieš baigiant kepti sukrečiame grietinę, kepame 2 min. Patiekiama su virtomis bulvėmis arba ryžiais, bei šviežiomis daržovėmis.