INGREDIENTAI:
- šiek tiek imbierų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kmynų
- 2 valgomieji šaukštai medaus
- 1 vienetas vištiena
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 valgomieji šaukštai riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paruoštą vištą įtrinti sviesto, medaus, imbiero, kmynų, mėtų lapelių, druskos ir pipirų mišiniu. Po kelių valandų perpjauti išilgai per pusę, dėti į riebalais išteptą skardą, pridengti folija ir kepti orkaitėje ar krosnyje.
Prieš baigiant kepti, foliją nuimti, užbarstyti susmulkintų riešutų ir leisti mėsai parusvėti. Jei trūksta riebalų, galima truputį įpilti vandens.
Ant stalo višta su riešutais paduodama su morkų, obuolių, geltėklių bei kitomis salotomis, su pyrago skrebučiais.
REKLAMA