INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- šiek tiek mairūnų
- 1 vienetas svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai acto
- 2 stiklinės raudonojo vyno
- šiek tiek druskos
- 10 vienetų kadagio uogų
- 1 vienetas šernienos (galva)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį. Kitą dieną kelis kartus įpjaunama kaktoje (kad verdant mėsa nesuplyštų), galva ištrinama druska ir pipirais, ausys prispaudžiamos prie galvos ir pririšamos. Paruošta galva dedama į didelį puodą, apipilama vandeniu, sudedami prieskoniai, supilamas actas ir vynas ir verdama ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja. Atvėsinama sultinyje. Išimta iš sultinio galva dedama į pailgą pusdubenį, atrišamos ausys, iš burnos ištraukiamas liežuvis. Į nasrus galima įsprausti obuolį. Galvą galima išpjaustyti kvadratais (vieni odos kvadratai išpjaunami, o kiti paliekami). Kvadratus be odos galima per popieriaus vamzdelį padengti išsuktais taukais. Galva papuošiama petražolių lapais, citrinų griežinėliais.
REKLAMA