Supjaustome kalakutienos filė kubeliais ir sumaišome su grietinėle, aliejumi, druska, pipirais, paukštienos prieskoniais bei žiedais supjaustytais svogūnais. Taip paruoštą kalakutieną paliekame bent 20 min. pasimarinuoti. Išsimarinavusią kalakutieną veriame ant iešmų ir kepame virš įkaitusių žarijų. Iškeptą kalakutieną sudedame į lėkštą, apšlakstome šviežiomis citrinos sultimis, ant viršaus sudedame svogūnų žiedus, smulkintus svogūnų laiškus, o lėkštės kraštuose išdėliojame pomidoro skilteles ir citrinos puseles. Skanaus.
Autorius: Samanta
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų ((papuošimui))
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas pomidorų pastos ((papuošimui))
250 gramų svogūnų
500 gramų kalakutienos (filė)
100 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis)
šiek tiek prieskonių (paukštienai)
1 sauja svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustome kalakutienos filė kubeliais ir sumaišome su grietinėle, aliejumi, druska, pipirais, paukštienos prieskoniais bei žiedais supjaustytais svogūnais. Taip paruoštą kalakutieną paliekame bent 20 min. pasimarinuoti. Išsimarinavusią kalakutieną veriame ant iešmų ir kepame virš įkaitusių žarijų. Iškeptą kalakutieną sudedame į lėkštą, apšlakstome šviežiomis citrinos sultimis, ant viršaus sudedame svogūnų žiedus, smulkintus svogūnų laiškus, o lėkštės kraštuose išdėliojame pomidoro skilteles ir citrinos puseles. Skanaus.