INGREDIENTAI:
- 200 gramų cukraus pudros
- 200 gramų cukraus
- 50 gramų migdolų (malti)
- 8 vienetai kiaušinių
- 150 gramų kvietinių miltų
- 450 gramų juodojo šokolado
- 200 gramų sviesto
- 150 gramų džemo (abrikosų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinti 200 gramų karčiojo šokolado. Sviestą ištrinti su 150 gramų cukraus. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išmaišyti su šokoladu, sviestu ir cukrumi. Pridėti miltus, migdolus ir iki putų išplaktus baltymus.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir 50 minučių kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinti, išimti, perpjauti horizontaliai į 2 dalis.
Apatinį paplotį ištepti abrikosų džemu, uždėti viršutinį, sutepti likusį džemą.
Iš cukraus pudros ir 125 mililitrų vandens išvirti sirupą. Suberti 200 gramų tarkuoto šokolado, ištirpinti ir pavirinti. Glajų paaušinti ir supilti ant torto.
Pabarstyti likusiu šokoladu.
REKLAMA