INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus pudros
- 1 stiklinė cukraus
- 1 stiklinė migdolų (saldieji, malti)
- 3 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (baltymai)
- 220 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų sviesto
- 150 gramų uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą ištrinti su cukrumi, maltais migdolais, kiaušiniais ir miltais, tešlą gerai išmaišyti.
Iš kepimo popieriaus išpjauti 6 vienodus apie 25 centimetrų skersmens skritulius. Ant jų tolygiu sluoksniu sudėti tešlą ir atskirai iškepti įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Kiaušinio baltymą išmaišyti su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki vientisos masės.
Iškeptus papločius pertepti uogiene. Ant viršutinio užlieti citrininį glajų ir tortą kelias minutes palaikyti įkaitintoje orkaitėje.
REKLAMA