Veršieną supjaustyti plonais griežinėliais ir išmušti. Faršą sumaišyti su virtais ryžiais, įpilti 2-3 šaukštus vandens, įdėt druskos, pipirų ir/ar mėgstamų priekonių. Ant kiekvieno mėsos griežinėlio uždėti po krūvelę įdaro, susukti ir persmeigti smeigtuku arba susukti siūlu. Suktinukus apkepinti įkatintame aliejuje, užpilti verdančiu sultiniu ar vandeniu, įdėt prieskoniu ir troškinti apie 1 val. Paskui išimti, ištraukti smeigtukus ar siūlus. Į skystį , kuriame buvo troškinama, pridėti miltų, aštraus padažo ir kaitinti kol sutirštės. Padažu užpilti suktinukus arba patiekti atskirai.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
0.5 stiklinės ryžių (virti)
šiek tiek svogūnų
500 gramų veršienos
2 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
2 stiklinės vandens (arba sultinys)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
100 gramų mesos (malta (faršas))
1 valgomasis šaukštas padažo (aštrus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Veršieną supjaustyti plonais griežinėliais ir išmušti. Faršą sumaišyti su virtais ryžiais, įpilti 2-3 šaukštus vandens, įdėt druskos, pipirų ir/ar mėgstamų priekonių. Ant kiekvieno mėsos griežinėlio uždėti po krūvelę įdaro, susukti ir persmeigti smeigtuku arba susukti siūlu. Suktinukus apkepinti įkatintame aliejuje, užpilti verdančiu sultiniu ar vandeniu, įdėt prieskoniu ir troškinti apie 1 val. Paskui išimti, ištraukti smeigtukus ar siūlus. Į skystį , kuriame buvo troškinama, pridėti miltų, aštraus padažo ir kaitinti kol sutirštės. Padažu užpilti suktinukus arba patiekti atskirai.