Čia radau anglišką veršienos sriubą ir persidariau į lietuvišką virtuvę. Štai kas gavosi: Sultinys: veršienos kaulas su mėsa, petražolės šaknis, morka, svogūnas mažas, kvapieji ir juodieji pipirai, lauro lapeliai, druska. Bulvės, pievagrybiai, sviestas, mažas svogūnas, miltai.
Sultinį virti, kol nugaruos vanduo per du pirštus. Perkošti, išvirusias morkas, petražolės šaknį, mėsą ir svogūnus pertrinti ir dėti į sultinį. Bulves supjaustyti smulkiais kubeliais. Ant įkaitinto sviesto pakepti susmulkintus svogūnus, dėti pievagrybių gabaliukus, patroškinti. Dėti miltų ir apkepus pilti į sriubą. Virti, kol bulvės suminkštės. Tinka su grietinyte.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų
šiek tiek morkų
šiek tiek petražolių (šaknis)
šiek tiek svogūnų
šiek tiek veršienos (kaulas)
šiek tiek kvietinių miltų
šiek tiek pievagrybių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Čia radau anglišką veršienos sriubą ir persidariau į lietuvišką virtuvę. Štai kas gavosi: Sultinys: veršienos kaulas su mėsa, petražolės šaknis, morka, svogūnas mažas, kvapieji ir juodieji pipirai, lauro lapeliai, druska. Bulvės, pievagrybiai, sviestas, mažas svogūnas, miltai.
Sultinį virti, kol nugaruos vanduo per du pirštus. Perkošti, išvirusias morkas, petražolės šaknį, mėsą ir svogūnus pertrinti ir dėti į sultinį. Bulves supjaustyti smulkiais kubeliais. Ant įkaitinto sviesto pakepti susmulkintus svogūnus, dėti pievagrybių gabaliukus, patroškinti. Dėti miltų ir apkepus pilti į sriubą. Virti, kol bulvės suminkštės. Tinka su grietinyte.