INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 30 gramų svogūnų
- 150 gramų veršienos (filė)
- 5 gramai kvietinių miltų
- 25 mililitrai jogurto
- 20 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 30 gramų sviesto
- 50 gramų grybų
- šiek tiek raudonųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Veršienos filė supjaustyti 2,5 cm pločio juostelėmis, ne storesnėmis, kaip 0,8 cm. Apibarstyti druska bei pipirais ir apkepinti svieste ant stiprios ugnies.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste, sumaišyti su mėsa.
Kitoje keptuvėje ištirpinti pusę arbatinio šaukštelio sviesto, suberti ir pakepinti miltus, supilti grietinėlę, šaukštą vandens, druskos, pipirų, išmaišyti, pakaitinti, iš lėto supilti perplaktą jogurtą. Pakaitinti, neleidžiant užvirti, sudėti mėsą, grybus, svogūnus, gerai išmaišyti, nukelti nuo ugnies.
REKLAMA