Apkepiname keptuvėje su sviestu agurkus. Supilame į keptuvę sultinį ir užviriname. Užvirus sumažiname ugnį ir įdedame šafrano, tačiau jei neturite arba nemėgstate šio prieskonio, galite jo ir nedėti. Tuomet ant silpnos ugnies paverdame apie 15 minučių. Grietinėlę, miltus ir actą sumaišome į vientisą masę ir maišant sudedame mišinį į keptuvę. Tuomet verdame ir maišome kol padažas sutirštėja. Jei mėgstate sūriau ir aštriau galite dar įdėti druskos bei pipirų. Aš dar gautą padažą sutrinu blenderiu, kad gautūsi vientisa tiršta masė. Vengriškas marinuotų agurkų padažas puikiai tinka prie vištienos bei kiaulienos patiekalų. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai grietinėlės
120 gramų sviesto
200 mililitrų sultinio
šiek tiek šafrano
1 arbatinis šaukštelis vyno acto
10 vienetų kornišonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apkepiname keptuvėje su sviestu agurkus. Supilame į keptuvę sultinį ir užviriname. Užvirus sumažiname ugnį ir įdedame šafrano, tačiau jei neturite arba nemėgstate šio prieskonio, galite jo ir nedėti. Tuomet ant silpnos ugnies paverdame apie 15 minučių. Grietinėlę, miltus ir actą sumaišome į vientisą masę ir maišant sudedame mišinį į keptuvę. Tuomet verdame ir maišome kol padažas sutirštėja. Jei mėgstate sūriau ir aštriau galite dar įdėti druskos bei pipirų. Aš dar gautą padažą sutrinu blenderiu, kad gautūsi vientisa tiršta masė. Vengriškas marinuotų agurkų padažas puikiai tinka prie vištienos bei kiaulienos patiekalų. Skanaus.