Nors tai tikrai ne lietuviškas patiekalas, tačiau Velykų stalą tikrai papuoš!
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė ryžių
- 3 vienetai jūros dumblių lapų
- 100 gramų lašišų
- 1 vienetas agurkų
- 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 3 valgomieji šaukštai ryžių acto
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis vasabio
- 1 arbatinis šaukštelis marinuotas imbieras
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ryžius išvirti pagal nurodymus ant pakuotės. Kai ryžiai atvės, supili ryžių actą sumaišytą su druska ir cukrumi, truputį jį pakaitinus, kad prieskoniai ištirptų. Ryžius išmaišyti.
- Agurką ir lašišą supjaustyti juostelėmis.
- Imti lapą, dėti ryžių, dėti agurko, lašišos ir bambukinio kilimėlio pagalba susukti ritinuką. Taip daryti su visais produktais. Padarius, supjaustyti šlapiu peiliu, valdyti su soja, vasabi ir imbieru. Skanaus!
REKLAMA