Cinamoną sumaišome su imbieru, kepimo milteliais ir miltais. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Į skystų produktų mišinį įmaišome sausus produktus. Tešlą gerai išminkome, susukę į maistinę plėvelę ir palaikome šaldymo kameroje 1-1,5 valandos. Iš šaldytuvo išimtą tešlą gerai iškočiojame. Iškočioti reikėtų iki 2-3 mm storio. Išpjaustome arba su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius: zuikučius, viščiukus, drugelius ir t.t. Kepame apie 10 minučių 180° C orkaitėje. Iškepusius ir atvėsusius dekoruojame maistiniais dažais.
Autorius: Agneta
INGREDIENTAI:
1.5 arbatinio šaukštelio cinamono
125 gramai cukraus
1 arbatinis šaukštelis imbierų
2 vienetai kiaušinių
385 gramai kvietinių miltų
115 gramų sviesto (arba margarinas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cinamoną sumaišome su imbieru, kepimo milteliais ir miltais. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Į skystų produktų mišinį įmaišome sausus produktus. Tešlą gerai išminkome, susukę į maistinę plėvelę ir palaikome šaldymo kameroje 1-1,5 valandos. Iš šaldytuvo išimtą tešlą gerai iškočiojame. Iškočioti reikėtų iki 2-3 mm storio. Išpjaustome arba su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius: zuikučius, viščiukus, drugelius ir t.t. Kepame apie 10 minučių 180° C orkaitėje. Iškepusius ir atvėsusius dekoruojame maistiniais dažais.