INGREDIENTAI:
- 3 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai pomidorų pastos (nedideli)
- 0.5 vieneto svogūnų
- 100 gramų žirnių
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- 150 mililitrų baltojo vyno (sausas)
- 30 gramų pieno
- šiek tiek druskos
- 40 gramų sviesto
- 600 mililitrų sultinio (daržovių)
- 100 gramų sparaginių pupelių
- 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (arba mairūnas)
- 250 gramų kukurūzų kruopų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Alkoholio nevartojantys žmonės vyną gali pakeisti daržovių sultiniu sumaišytu su šaukštu citrinos sulčių.
Susmulkinti svogūną ir pakepinti ant alyvuogių aliejaus dugne katilo, kuriame bus verdamos kukurūzų kruopos. Suberti kukurūzų kruopas ir kapotą česnaką, pakepinti kartu su svogūnu. Kukurūzams apkepus, supilti daržovių sultinį bei vyną. Kol polenta verda, karštu vandeniu nuplikyti šparagines pupeles. Kai polenta būna beveik baigta, norimo dydžio gabaliukais susmulkinti daržoves ir pakepti jas keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Polentą sudėti į keptuvę su kepančiomis daržovėmis. Dėti sviestą, žoleles, sūrį, įberti druskos bei pipirų. Gerai išmaišyti, išjungti ugnį ir uždengus palikti keletui minučių.
Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt
Autorius: Čiop Čiop kursai