Sodraus skonio, tirpstanti burnoje grietinėlė ir saldžios vyšnios, tikras vasaros aromatas. Tortas lengvai paruošiamas ir atrodo tikrai gražiai!
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Biskvitui:
- 250 gramų miltai
- 4 vienetai kiaušinių
- 150 gramų sviesto
- 0.5 stiklinės cukraus
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Papuošimui:
- 0.5 stiklinės mėlinių
- 0.5 pakelio šokoladas
- Įdarui:
- 500 gramų vyšnių
- Kremui:
- 500 mililitrų grietinėlės
- 0.5 stiklinės cukraus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia ruošiame biskvitą: kiaušiniai išplakami su 0,5 stiklinės cukraus iki putų. Sviestą ištirpiname ir supilame į kiaušinių masę, beriame kepimo miltelius ir miltus, gerai išplakame. Biskvitą kepame 150 - 18 0C temperatūroje 25 - 30 minučių arba kol tešla, įbedus medinį pagaliuką, nebepripils.
- Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi iki standumo.
- Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustome į tris dalis. Sluoksniuojame tortą: ant pirmos biskvito dalies tepame dalį grietinėlės masės ir dedame per pusę supjaustytas vyšnias ir dedame kitą biskvito dalį, vėl tepame grietinėlės masę, dedame vyšnias, pasiliekame vyšnių papuošimui, ir t.t.
- Torto papuošimas: Surinktą tortą aptepame grietinėle ir apibarstome šonus tarkuotu šokoladu, torto viršų papuošiame grietinėlės bokšteliais ir vyšniomis, užberiame mėlynes ir pagražiname mėtos lapeliais.
REKLAMA