• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 kiaušinių
  • 30 mililitrų mineralinio vandens
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • Papuošimui:
  • 7 vienetai vyšninių pomidorų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 4 lapai salotų
  • Pabarstymui:
  • 1 žiupsnelis pipirai
  • 1 žiupsnelis prieskonių

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

INGREDIENTAI:

  • 4 kiaušinių
  • 30 mililitrų mineralinio vandens
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • Papuošimui:
  • 7 vienetai vyšninių pomidorų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 4 lapai salotų
  • Pabarstymui:
  • 1 žiupsnelis pipirai
  • 1 žiupsnelis prieskonių

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
  2. Kiaušinių trynius išplakti plaktuvu iki purumo, dėti grietinę, paplakti, berti miltus, maišyti iki vientisos konsistencijos. Pilti mineralinį vandenį, viską gerai išmaišyti.
  3. Kiaušinių baltymus išplakti su nepilnu arbatiniu šaukšteliu (arba dėti pagal skonį) druskos iki standžių putų - apvertus dubenį jos turi nesukrutėti.
  4. Baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.
  5. Kepti keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio, uždengus dangčiu, ant silpnos ugnies. Vėliau dangtį nuimti ir dar truputį pakepti ant stipresnės kaitros.
  6. Sudėti plėšytus salotų lapus, pjaustytus svogūnus, smulkintus pomidorus. Pabarstyti pipirais, norimais prieskoniais.

Autorius: Ieva Visockytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų