INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų
- 250 gramų cukraus pudros
- 100 gramų margarino
- šiek tiek migdolų (esencija)
- 6 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 150 gramų sviesto
- 100 gramų grietinės
- 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlai: 300 g miltų, šaukštas cukraus pudros, 100 g margarino, 2 kiaušiniai, 100 g grietinės.
Miltus ir margariną sukapoti, supilti grietinę, įberti šaukštą cukraus pudros, įmaišyti 2 trynius, užminkyti tešlą, ją padalinti į du gabalus ir kiekvieną jų iškočioti. Vieną lakštą įtiesti išteptoje sviestu formoje, truputį apkepti ir palikti joje.
Masei: 750 g varškės, 150 g sviesto, 4 kiaušiniai, 250 g cukraus, citrinos esencijos, pakelis vanilinio cukrau.
Masės paruošimas. Dubenyje išsukti sviestą, įmaišant po vieną trynį ir beriant cukrų. Tada sudėti mėsmale permaltą arba dubenyje ištrintą varškę ir viską trinti dar apie 15 min., kol masė pasidarys vientisa. Įpilti kvapniuosius priedus, įmaišyti iki putų išplaktus baltymus ir gerai išmaišyti. Masę sudėti ant apkeptos apačios, išlyginti paviršių, pridengti iškočiotu tešlos lakštu (neiškeptu), tankiai subadyti ją aštria šakute ir valandą kepti karštoje orkaitėje.
Glajui: 200 g cukraus pudros, 2 kiaušiniu baltymai, pusė citrinos, punšo arba migdolų esencijos.
Glajaus paruošimas. Akmeniniame inde trinti cukrų su baltymais iki tirštos masės. Tada išspausti citrinos sultis, įpilti esencijos ir išmaišyti.
REKLAMA