Persijokite su trupučiu druskos sumaišytus miltus. Miltų krūvelės viduryje padarykite duobutę, suberkite į ją sutrupintą varškę, sukapotą margariną ir suminkykite. Iš vienalytės kietokos tešlos iškočiokite stačiakampį tešlos lakštą, jį padalinykite į du kvadratus. Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, sudėkite į verdantį su citrinos žievelėmis cukraus sirupą ir pavirkite, kol obuoliai šiek tiek suminkštės. Po to išimkite ir nuvarvinkite. Tešlos kvadratų viduryje padėkite po obuolį, pabarstykite juos cukrumi, cinamonu, sujunkite priešingus laisvus tešlos kampus, aptepkite kiaušinio tryniu ir iškepkite iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus pudros
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
100 gramų kvietinių miltų
500 mililitrų sirupo (cukraus)
100 gramų varškės
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto (arba margarinas)
0.5 vieneto citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Persijokite su trupučiu druskos sumaišytus miltus. Miltų krūvelės viduryje padarykite duobutę, suberkite į ją sutrupintą varškę, sukapotą margariną ir suminkykite. Iš vienalytės kietokos tešlos iškočiokite stačiakampį tešlos lakštą, jį padalinykite į du kvadratus. Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, sudėkite į verdantį su citrinos žievelėmis cukraus sirupą ir pavirkite, kol obuoliai šiek tiek suminkštės. Po to išimkite ir nuvarvinkite. Tešlos kvadratų viduryje padėkite po obuolį, pabarstykite juos cukrumi, cinamonu, sujunkite priešingus laisvus tešlos kampus, aptepkite kiaušinio tryniu ir iškepkite iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra. Skanaus.