Sūrį sutrupinti į dubenį. Sudėti druską, cukrų ir kiaušinį ir viską gerai sumaišyti. Pridėti ~4 šaukštus miltų (gali reikėti ir kiek daugiau arba mažiau miltų) ir išminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti kamuoliukus ir juos suspausti, kad gautųsi blyneliai. Kepti įkaitintame aliejuje. Patiekti su grietine bei cukrumi. Skanaus.
Autorius: Dana
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ((kepimui))
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
400 gramų varškės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sūrį sutrupinti į dubenį. Sudėti druską, cukrų ir kiaušinį ir viską gerai sumaišyti. Pridėti ~4 šaukštus miltų (gali reikėti ir kiek daugiau arba mažiau miltų) ir išminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti kamuoliukus ir juos suspausti, kad gautųsi blyneliai. Kepti įkaitintame aliejuje. Patiekti su grietine bei cukrumi. Skanaus.