Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su 2 šaukštais cukraus, varške, vienos citrinos tarkuota žievele, miltais ir krakmolu. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos ir šaukštu cukraus. Baltymų masę atsargiai įmaišyti į varškės masę. Sudėti uogas. Į formeles, pateptas sviestu, sudėti tešlą ir sudėti jas ant skardos, apipiltos karštu vandeniu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 min.
Autorius: Elena
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
3 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
1 valgomasis šaukštas krakmolo
150 gramų raudonųjų serbentų
3 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
200 gramų varškės (liesa)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su 2 šaukštais cukraus, varške, vienos citrinos tarkuota žievele, miltais ir krakmolu. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos ir šaukštu cukraus. Baltymų masę atsargiai įmaišyti į varškės masę. Sudėti uogas. Į formeles, pateptas sviestu, sudėti tešlą ir sudėti jas ant skardos, apipiltos karštu vandeniu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 min.