• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas varškės ( (9 proc. riebumo) )
  • 7 vienetai kiaušinių
  • 15 valgomųjų šaukštų manų kruopų
  • 200 mililitrų pieno
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 100 gramų spanguolių ( (džiovintos) )

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas varškės ( (9 proc. riebumo) )
  • 7 vienetai kiaušinių
  • 15 valgomųjų šaukštų manų kruopų
  • 200 mililitrų pieno
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 100 gramų spanguolių ( (džiovintos) )

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Manus supilti į dubenėlį ir užpilti pienu bei palikti 10-15 brinkti, kol pasidarys košelė.
  2. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jie pasidarys šviesūs bei padidės jų apimtis.
  3. Varškę pertrinti iki vientisos masės, kad nelikt gumuliukų. Į varškę supilti išbrinkusius manus. Viską gerai išmaišyti.
  4. Iki standžių putų išplakti baltymus.
  5. Į varškės masę sudėti išplaktus trynius ir gerai išmaišyti, tada sudėti išplaktus baltymus ir išlengvo juos įmaišyti į masę.
  6. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, jį sutepti sviestu
  7. Kepti iki 180 - 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
  8. Varškės apkelpą išėmus iš orkaitės kokias 5 min. palikti, kad jis atvėstu ir sutvirtėtu, kad pjaunant negriūtų.

    Skanaus.

Autorius: silvijuma

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų