Riebalus su kondensuotu pienu išsukti mediniu šaukštu iki vientisos masės, supilti miltus. Gautą masę padalinam į dvi dalis, didesne dalim iškloti skardos dugną prieš tai išklojus sviestiniu popieriumi.
Varškę ištrinti su kiaušiniais, sudėti kondensuotą pieną, aguonas, krakmolą, viską gerai išmaišyti ir supilti į skardą ant išklotos tešlos. Likusia tešla "apkloti" viršų, pabarstyti smulkintais riešutais, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 200 laipsnių 60min.
Šitas pyragas nėra labai saldus, galima saldumą pasireguliuoti pagal save. Skanaus.
Autorius: megeja
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai aguonų
2 valgomieji šaukštai krakmolo
200 gramų margarino
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
400 gramų varškės
šiek tiek riešutų (bet kokių, pabarstymui)
200 mililitrų kondensuoto pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Riebalus su kondensuotu pienu išsukti mediniu šaukštu iki vientisos masės, supilti miltus. Gautą masę padalinam į dvi dalis, didesne dalim iškloti skardos dugną prieš tai išklojus sviestiniu popieriumi.
Varškę ištrinti su kiaušiniais, sudėti kondensuotą pieną, aguonas, krakmolą, viską gerai išmaišyti ir supilti į skardą ant išklotos tešlos. Likusia tešla "apkloti" viršų, pabarstyti smulkintais riešutais, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 200 laipsnių 60min.
Šitas pyragas nėra labai saldus, galima saldumą pasireguliuoti pagal save. Skanaus.