• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 mililitrų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 mililitrų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 125 gramai sviesto (arba margarinas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • šiek tiek tešlos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    500 g varškės
    stiklinė grietinės
    50 g sviesto arba margarino
    3 kiaušiniai
    150-200 g cukraus
    pusės citrinos sulčių
    50 g cukatų
    50 g džiovintų abrikosų
    Saukštas kvietinių miltų
    riebalų skardai ištepti
    Cukraus pudros papuošimui

    Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Gerai išmaišykite ir ant viršaus uždėkite riebalų (sviesto ar margarino) gabaliukus. Rankomis sutrinkite viską Į gumulėlius, įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens tiek, kad tešla būtų elastinga ir lengvai iškočiojama. Įvyniokite tešlą į polietileną ir 1-2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
    Sumaišykite varškę, grietinę ir ištirpintą sviestą. Suplakite kiaušinius su cukrumi ir sudėkite į varškę.
    Supilkite citrinos sultis, cukatus ir mažais kubeliais supjaustytus abrikosus. Galiausiai suberkite miltus.
    Iš tešlos iškočiokite apskritimą, išklokite ja formos dugną ir sieneles.
    Sudėkite įdarą ir kepkite 175°C temperatūros orkaitėje vidutiniškai 1 val. 15 min. Jeigu tešla pradės svilti, ją pačioje kepimo pabaigoje galima uždengti folija.
    Pyragą apibarstykite cukraus pudra, ataušinkite kepimo formoje. Supjaustykite tik kitą dieną.

Autorius: rm

INGREDIENTAI:

  • 100 mililitrų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 mililitrų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 125 gramai sviesto (arba margarinas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • šiek tiek tešlos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    500 g varškės
    stiklinė grietinės
    50 g sviesto arba margarino
    3 kiaušiniai
    150-200 g cukraus
    pusės citrinos sulčių
    50 g cukatų
    50 g džiovintų abrikosų
    Saukštas kvietinių miltų
    riebalų skardai ištepti
    Cukraus pudros papuošimui

    Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Gerai išmaišykite ir ant viršaus uždėkite riebalų (sviesto ar margarino) gabaliukus. Rankomis sutrinkite viską Į gumulėlius, įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens tiek, kad tešla būtų elastinga ir lengvai iškočiojama. Įvyniokite tešlą į polietileną ir 1-2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
    Sumaišykite varškę, grietinę ir ištirpintą sviestą. Suplakite kiaušinius su cukrumi ir sudėkite į varškę.
    Supilkite citrinos sultis, cukatus ir mažais kubeliais supjaustytus abrikosus. Galiausiai suberkite miltus.
    Iš tešlos iškočiokite apskritimą, išklokite ja formos dugną ir sieneles.
    Sudėkite įdarą ir kepkite 175°C temperatūros orkaitėje vidutiniškai 1 val. 15 min. Jeigu tešla pradės svilti, ją pačioje kepimo pabaigoje galima uždengti folija.
    Pyragą apibarstykite cukraus pudra, ataušinkite kepimo formoje. Supjaustykite tik kitą dieną.

Autorius: rm

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų