Įdarui: 500 g varškės stiklinė grietinės 50 g sviesto arba margarino 3 kiaušiniai 150-200 g cukraus pusės citrinos sulčių 50 g cukatų 50 g džiovintų abrikosų Saukštas kvietinių miltų riebalų skardai ištepti Cukraus pudros papuošimui
Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Gerai išmaišykite ir ant viršaus uždėkite riebalų (sviesto ar margarino) gabaliukus. Rankomis sutrinkite viską Į gumulėlius, įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens tiek, kad tešla būtų elastinga ir lengvai iškočiojama. Įvyniokite tešlą į polietileną ir 1-2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Sumaišykite varškę, grietinę ir ištirpintą sviestą. Suplakite kiaušinius su cukrumi ir sudėkite į varškę. Supilkite citrinos sultis, cukatus ir mažais kubeliais supjaustytus abrikosus. Galiausiai suberkite miltus. Iš tešlos iškočiokite apskritimą, išklokite ja formos dugną ir sieneles. Sudėkite įdarą ir kepkite 175°C temperatūros orkaitėje vidutiniškai 1 val. 15 min. Jeigu tešla pradės svilti, ją pačioje kepimo pabaigoje galima uždengti folija. Pyragą apibarstykite cukraus pudra, ataušinkite kepimo formoje. Supjaustykite tik kitą dieną.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
100 mililitrų cukraus
1 vienetas kiaušinių
400 mililitrų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens
šiek tiek druskos
125 gramai sviesto (arba margarinas)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
šiek tiek tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 500 g varškės stiklinė grietinės 50 g sviesto arba margarino 3 kiaušiniai 150-200 g cukraus pusės citrinos sulčių 50 g cukatų 50 g džiovintų abrikosų Saukštas kvietinių miltų riebalų skardai ištepti Cukraus pudros papuošimui
Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Gerai išmaišykite ir ant viršaus uždėkite riebalų (sviesto ar margarino) gabaliukus. Rankomis sutrinkite viską Į gumulėlius, įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens tiek, kad tešla būtų elastinga ir lengvai iškočiojama. Įvyniokite tešlą į polietileną ir 1-2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Sumaišykite varškę, grietinę ir ištirpintą sviestą. Suplakite kiaušinius su cukrumi ir sudėkite į varškę. Supilkite citrinos sultis, cukatus ir mažais kubeliais supjaustytus abrikosus. Galiausiai suberkite miltus. Iš tešlos iškočiokite apskritimą, išklokite ja formos dugną ir sieneles. Sudėkite įdarą ir kepkite 175°C temperatūros orkaitėje vidutiniškai 1 val. 15 min. Jeigu tešla pradės svilti, ją pačioje kepimo pabaigoje galima uždengti folija. Pyragą apibarstykite cukraus pudra, ataušinkite kepimo formoje. Supjaustykite tik kitą dieną.