Varškę ištrinti su cukrumi ir maišyti tol, kol gausis vietisa masė be gumulėlių. Įberti truputį cinamono, virintame navdenyje išmirkytų razinų ir vėl gerai išmaišyti. Nupjauti meliono viršūnę, kad nupjauta dalis sudarytų maždaug trečdalį vaisiaus. Paėmus mažą šaukštelį, išskobti minkštimo rutulėlius. Jie gaunami įkišus šaukštelį į mikštimą iš sukant ratu aplink savo ašį. Išskobus visą minkštimą, vietoj jo sudėti varškės masę ir papuošti minkštimo rutulėliais. Likusius meliono minkštimo rutulėlius sukaišioti į varškę prieš valgant. Labai lengvas ir dietinis desertas. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
3 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek melionų (trečdalis vaisiaus)
2 vienetai varškės (liesa, pakeliai)
1 sauja razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę ištrinti su cukrumi ir maišyti tol, kol gausis vietisa masė be gumulėlių. Įberti truputį cinamono, virintame navdenyje išmirkytų razinų ir vėl gerai išmaišyti. Nupjauti meliono viršūnę, kad nupjauta dalis sudarytų maždaug trečdalį vaisiaus. Paėmus mažą šaukštelį, išskobti minkštimo rutulėlius. Jie gaunami įkišus šaukštelį į mikštimą iš sukant ratu aplink savo ašį. Išskobus visą minkštimą, vietoj jo sudėti varškės masę ir papuošti minkštimo rutulėliais. Likusius meliono minkštimo rutulėlius sukaišioti į varškę prieš valgant. Labai lengvas ir dietinis desertas. Skanaus.