Svogūnus nulupti, supjaustyti griežinėliais, pridėti sviesto ir troškinti uždengus 20 minučių, nedideliame kiekyje buljono. Po to įpilti likusį buljoną, miltus, pieną ir grietinėlę, pasūdyti, išmaišyti ir virti 20 minučių. Baltą duoną apkepinti svieste iš abiejų pusių keptuvėje. Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su kiaušinio tryniais. Šia mase aptepti apkepintos duonos riekutes. Į lėkštę išdelioti apteptos duonos riekutes ir apipilti verdančia sriuba. Patiekti po kelių minučių.
Autorius: Ignė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
5 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek batono (riekės)
3 stiklinės pieno
50 gramų pieno
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
1 stiklinė grietinės
1 litras sultinio (mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūnus nulupti, supjaustyti griežinėliais, pridėti sviesto ir troškinti uždengus 20 minučių, nedideliame kiekyje buljono. Po to įpilti likusį buljoną, miltus, pieną ir grietinėlę, pasūdyti, išmaišyti ir virti 20 minučių. Baltą duoną apkepinti svieste iš abiejų pusių keptuvėje. Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su kiaušinio tryniais. Šia mase aptepti apkepintos duonos riekutes. Į lėkštę išdelioti apteptos duonos riekutes ir apipilti verdančia sriuba. Patiekti po kelių minučių.