INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 3 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 100 gramų svogūnų (šalotiniai)
- 100 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 30 gramų sviesto
- 1 vienetas žuvies (mėgstama)
- 50 mililitrų konjako
- šiek tiek žalumynų (švieži)
- šiek tiek ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pasirinktą žuvį išdarinėkite ir gerai nuplaukite.
Nusausinę gerai įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Jei turite laiko marinuokite apie 1 valandą.
Po to kepkite žuvį griliuje arba orkaitėje (180 laipsnių 1h).
Pakepinkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus svieste, užpilkite juos konjaku ir padeginkite. Palaukite, kol baigs liepsnoti. Alkoholis kaitinamas išgaruoja ir lieka nuostabus aromatas.
Pilkite grietinėlę, berkite ciberžolės, druskos, juodųjų pipirų.
Patiekite ant neįprastos medinės ar molinės lėkštės, puošdami šviežiomis žolelėmis ar citrina.
Autorius: Čiop Čiop kursai