Menkės filė apvoliojame miltuose, iškepame ir dedame į šalį.
Pakepiname stambiai supjaustus svogūnus bei morkas, tuomet troškiname kartu su pjaustytais grybais apie 10 min.
Tuomet belieka į didelį molinį indą įpilti truputį aliejaus, sudėti bulves, ant jų - keptą menkę bei keptuvėje esantį troškinį. Viską apipylę padažu, pasigamintu iš grietinės, trupučio šilto vandens bei prieskonių, šauname į 200C orkaitę valandai, pusantros.
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
8 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai morkų
3 vienetai svogūnų (dideli)
šiek tiek kvietinių miltų
1200 gramų menkių (filė)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
500 gramų grietinės
šiek tiek prieskonių (žuvies)
500 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves išverdame su lupenomis ir nulupame.
Menkės filė apvoliojame miltuose, iškepame ir dedame į šalį.
Pakepiname stambiai supjaustus svogūnus bei morkas, tuomet troškiname kartu su pjaustytais grybais apie 10 min.
Tuomet belieka į didelį molinį indą įpilti truputį aliejaus, sudėti bulves, ant jų - keptą menkę bei keptuvėje esantį troškinį. Viską apipylę padažu, pasigamintu iš grietinės, trupučio šilto vandens bei prieskonių, šauname į 200C orkaitę valandai, pusantros.