INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų
- 2 vienetai česnakų (skiltelės)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai krapų (pjaustyti)
- 200 gramų svogūnų
- 100 gramų kiaulės lašinių
- 100 gramų pomidorų padažo (ar pasta)
- 2 vienetai raugintų agurkų
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 1.5 litro sultinio (mėsos)
- šiek tiek čili pipirų
- 500 gramų mesos (įvairi)
- 1 valgomasis šaukštas kaparėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kubeliais supjaustytais lašiniais. Česnakas sugrūdamas. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Sukrečiama pomidorų padažas, suberiami malti čili pipirai, sudedami rauginti agurkai. Viskas keletą minučių patroškinama. Po to sultinys nupilamas, puodas vėl pastatomas ant ugnies ir 5 min. verdama. (Sriuba turi būti tiršta, todėl nereikia pilti daug sultinio.) Galima įberti pagal skonį druskos ir pipirų. Į išvirusią selianką įdedama kaparėlių, įmetamos 2—3 skiltelės citrinos, įberiama krapų ir petražolių. Atskirai galima paduoti tirštos grietinės.
REKLAMA