Begalo skanus trupininis varškės pyragas. Skanu valgant tiek ką tik iškeptą, tiek jau atvėsusį.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų varškės
- 2 stiklinės miltai
- 4 vienetai kiaušinių
- 200 gramų sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 2 valgomieji šaukštai krakmolo
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kietą sviestą sutarkuojame stambia tarka. Po to dedame miltų bei pusę stklinės cukraus ir viską sutriname rankomis iki trupinių.
- Elekriniu plakikliu išplakame varškę, kiaušinius, krakmolą bei likusį cukrų. Plakti kelias minutes, iki kol masė taps vientisa.
- Į kepimo formos (aš naudojau 24 cm) dugną dedame pusę trupinių masės, gražiai, vienodai paskirstome ir paspaudžiame šaukštu. Pilame paruoštą varškės masę, o ant viršau gražiai apibarstome likusius trupinius.
- Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C temperatūroje apie 1 h 30 min. Skanaus.
REKLAMA