Sodą suberti į grietinę, kiaušinius suplakti su cukrumi, bei grietine, supilti garuose tirpintą sviestą ir išmaišyti. Supilti maždaug 1 kg. miltų ir minkyti rankomis. Jei masė limpa prie rankų - dar reikia miltų. Kai tešla jau nelimpa rankų, reikia ją dar paminkyti ir dėti bent valandai į šaldytuvą. Po to tešlą perskirti į 2 dalis. Vieną gabalą tarkuoti į skardą, pateptą taukais, pertepti uogienė ir vėl burokine tarka užtarkuoti tešlos. Skanesnis šis pyragas iškeptas kaimo krosnyje.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
3 vienetai kiaušinių
1.5 kilogramo kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
250 gramų sviesto
250 gramų grietinės
0.5 litro uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sodą suberti į grietinę, kiaušinius suplakti su cukrumi, bei grietine, supilti garuose tirpintą sviestą ir išmaišyti. Supilti maždaug 1 kg. miltų ir minkyti rankomis. Jei masė limpa prie rankų - dar reikia miltų. Kai tešla jau nelimpa rankų, reikia ją dar paminkyti ir dėti bent valandai į šaldytuvą. Po to tešlą perskirti į 2 dalis. Vieną gabalą tarkuoti į skardą, pateptą taukais, pertepti uogienė ir vėl burokine tarka užtarkuoti tešlos. Skanesnis šis pyragas iškeptas kaimo krosnyje.