• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1.5 kilogramo kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 250 gramų sviesto
  • 250 gramų grietinės
  • 0.5 litro uogienės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sodą suberti į grietinę, kiaušinius suplakti su cukrumi, bei grietine, supilti garuose tirpintą sviestą ir išmaišyti. Supilti maždaug 1 kg. miltų ir minkyti rankomis. Jei masė limpa prie rankų - dar reikia miltų. Kai tešla jau nelimpa rankų, reikia ją dar paminkyti ir dėti bent valandai į šaldytuvą. Po to tešlą perskirti į 2 dalis. Vieną gabalą tarkuoti į skardą, pateptą taukais, pertepti uogienė ir vėl burokine tarka užtarkuoti tešlos. Skanesnis šis pyragas iškeptas kaimo krosnyje.

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1.5 kilogramo kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 250 gramų sviesto
  • 250 gramų grietinės
  • 0.5 litro uogienės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sodą suberti į grietinę, kiaušinius suplakti su cukrumi, bei grietine, supilti garuose tirpintą sviestą ir išmaišyti. Supilti maždaug 1 kg. miltų ir minkyti rankomis. Jei masė limpa prie rankų - dar reikia miltų. Kai tešla jau nelimpa rankų, reikia ją dar paminkyti ir dėti bent valandai į šaldytuvą. Po to tešlą perskirti į 2 dalis. Vieną gabalą tarkuoti į skardą, pateptą taukais, pertepti uogienė ir vėl burokine tarka užtarkuoti tešlos. Skanesnis šis pyragas iškeptas kaimo krosnyje.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų