Užminkyti tešlą iš miltų, 100 g sviesto, 1 kiaušinio trynio, 1 šaukšto cukraus, grietinės ir žiupsnelio druskos. Gautą tešlą iškočioti (šiek tiek pasilikti trupiniams), ja iškloti riebalais pateptą kepimo skardą ir pabadyti šakute. Įdarui sumaišyti riešutus, 500 g cukraus, 2 kiaušinius bei nutarkuotą citrinos žievelę ir viską sudėti ant tešlos. Ant viršaus užtrupinti šiek tiek tešlos ir kepti apie 30 min. 210 laipsnių temperatūroje. Glaistui ištirpinti vandens vonelėje šokoladą, į jį palengva įmaišyti grietinėlę bei 50 g sviesto ir gauta mase apipilti iškeptą pyragą.
SKANAUS!
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
500 gramų cukraus (+ 1 šaukštas)
2 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
200 gramų kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai grietinėlės
100 gramų pieniško šokolado
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
500 gramų riešutų (įvairūs, smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užminkyti tešlą iš miltų, 100 g sviesto, 1 kiaušinio trynio, 1 šaukšto cukraus, grietinės ir žiupsnelio druskos. Gautą tešlą iškočioti (šiek tiek pasilikti trupiniams), ja iškloti riebalais pateptą kepimo skardą ir pabadyti šakute. Įdarui sumaišyti riešutus, 500 g cukraus, 2 kiaušinius bei nutarkuotą citrinos žievelę ir viską sudėti ant tešlos. Ant viršaus užtrupinti šiek tiek tešlos ir kepti apie 30 min. 210 laipsnių temperatūroje. Glaistui ištirpinti vandens vonelėje šokoladą, į jį palengva įmaišyti grietinėlę bei 50 g sviesto ir gauta mase apipilti iškeptą pyragą.