INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų kiaulės lašinių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 2 vienetai kurapkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išdarinėtos ir nuplautos kurapkos nusausinamos, įtrinamos druska su prieskoniais, prismaigstomos lašiniukų, apkepinamos svieste keptuvėje, sudedamos į troškintuvą, apibarstomos susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis ir užpilamos 2 stiklinėmis karšto vandens ar sultinio. Troškinama apie 30—40 min.
Kurapkos tiekiamos perpjautos pusiau, užpiltos padažu, kuriame troškintos. Puošiamos petražolėmis. Prie troškintų kurapkų tinka troškintos pupelės, žiediniai kopūstai, ridikėliai.
REKLAMA